Holocén Természetvédelmi Egyesület
„A Természet Nem Ismer Határokat"
FMP-E/1901/1.1/001

A PROJEKT ISMERTETÉSE

 

„A természet nem ismer határokat” című projekt elsődleges célja az oktatás. Innovatív és játékos módon szeretnénk bemutatni a fiatal generációnak a környezetvédelem fontosságát.

Élményhajózás közben, szakértők segítségével fogjuk felfedezni a program területén honos flóra és fauna sokszínűségét. Közös kutatásunk eredménye egy szlovák-magyar könyv lesz, amely a határokat nem ismerő Bodrogon átélt élményekről, és a folyó életadó erejéről fog mesélni, mely megfelelő élőhelyet biztosít mint a védett és a veszélyeztetett növény- és állatfajoknak, úgy az embereknek is.

Tevékenységeinknek köszönhetően a résztvevők betekintést nyernek természeti kincseinkbe és elsajátítják a környezettel szembeni tudatos viselkedést. Mindezt nemcsak a Bodrog vízgyűjtő területén.

Egy Filmfesztivál fogja zárja a projektet, amely keretein belül a Bodrog folyó életéből származó fotók és diákok munkái lesznek kiállítva. Célunk a gyermekek kreativitásának-, és a nonverbális kommunikáció fejlesztése művészeti eszközök segítségével. Így nemcsak passzív felhasználói, hanem a társadalom aktív, kreatív tagjai lesznek.

Szintén projektünk célja a határmenti terület vonzerejének növelése. Kulturális, nevelési-oktatási és környezetvédelmi tevékenységek által a projekt egy közös társadalmi céllal köti össze a Bodrog vízgyűjtő területén élő szlovák és magyar lakosokat.  A projekt és különféle népszerűsítési módszerei hosszútávon járulnak hozzá a program területén a látogatók létszámának növekedéséhez és közvetlen hatással lesz a turizmus fellendítésére is.

PARTNEREK

 

Zemplínska knižnica v Trebišove

HOLOCÉN Természetvédelmi Egyesület

Class SLOVAKIA o.z.

 

A PROJEKT IDŐSZAKA

2020.02.01 - 2020.12.31

 

A PROJEKT TELJES KÖLTSÉGVETÉSE

51.355,50 €